Speedtest Print

• 7

Slechte telefoonverbindingen worden meestal veroorzaakt door te trage of slecht werkende internetverbindingen.  Tijdens het gebruik van het web of e-mail merkt u dit niet, omdat deze protocollen automatisch de gevraagde pakketjes opnieuw opvragen als een pakketje beschadigd wordt ontvangen.  Spraakverbindingen en streaming audio (internetradio) kunnen dat echter niet, want de stroom met gegevens moet ononderbroken bij u binnenkomen.  Zo niet, dan gaat de verbinding hakkelen, vertragen en kan er sprake zijn van echo in de verbinding.

Gebruik voor de test een computer die met een kabel op uw modem of router is aangesloten,  gebruik beslist niet een computer die via WiFi verbinding maakt met internet.
Zet voordat u begint alle aanwezige computers, behalve de computer waar u de test op uitvoert, uit en schakel alle mobiele telefoons en tablets uit omdat deze de test kunnen verstoren.
Sluit alle programma's op uw computer en open uw browser (Safari, Chrome of Firefox).   Gebruik liever geen Internet Explorer.

Om uw verbinding te testen gaat u vervolgens naar http://www.speedtest.net

Klik hier op het knopje 'Begin test' (zie afbeelding hier onder)
Tijdens de test worden 3 waardes gemeten:
- Ping
- Downloadsnelheid
- Uploadsnelheid
Speedtest start

Aan het eind van de test verschijnt een scherm met het resultaat.  Dit resultaat is voor ons belangrijk.
Om de meetgegevens voor ons vast te leggen voert u in dit scherm de volgende opdrachten uit:

Kilk op de knop "Share this result
Speedtest share result

Klik op de knop "Copy"

Speedtest copy

Wanneer u op Copy heeft geklikt wijzigt de tekst naar Copied en de knop Close verschijnt.

Speedtest Close

Druk op Close om de test te sluiten.

Open nu een nieuwe e-mail naar helpdesk@dynamixs.net  met het onderwerp "Speedtest"
Klik in het bericht in de menubalk van uw e-mail programma op "Bewerken'  en "Plakken"  of op Ctrl-V of CMD-V of druk Ctrl-Ins  om de link naar het resultaat van de test in het bericht te plaatsen.
Die link ziet er dan ongeveer zo uit:  http://www.speedtest.net/my-result/3414612345  (deze link werkt niet, is slechts een voorbeeld).
En druk op verzenden.

Zodra wij uw bericht hebben ontvangen, zullen we de resultaten analyseren.
We nemen dan later contact met u op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om de verbinding te verbeteren.